RobHerdenkt

Achtergrond

We hebben deze actie opgezet om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Dat doen we door gezamenlijk in september een fietstocht te rijden en zo degenen die we aan deze vreselijke ziekte zijn krijtgeraakt te herdenken. Begin 2011 lagen Rob en zijn zus beiden in een ziekenhuis met ernstige gezondheidproblemen. Rob in Delfzijl, zij in een ziekenhuis 250 km bij hem vandaan. Ze hadden destijds regelmatig telefonisch contact. Zij overleed aan complicaties van haar ziekte, Rob werd beter.

Begin 2019 kreeg Rob de uitslag van een bevolkingsonderzoek dat reden gaf tot grote zorg. In dezelfde periode kreeg zijn broer ook gezondheidsklachten, waarvoor nader onderzoek nodig was. Ze kregen dezelfde diagnose en werden beiden in de zelfde week behandeld. Rob in Groningen, zijn broer in een ziekenhuis bijna 300 km bij hem vandaan. Toen Rob voldoende hersteld was, heeft hij zijn broer bezocht. Tijdens het laatste bezoek hebben ze samen nog een fijn uur gehad, met een lach en een traan. Deze dierbare herinneringen maken de reis van 5 uur heen en 5 uur terug, meer dan waard. Niet veel later overleed zijn broer, Rob werd weer beter. 

Van het ouderlijk gezin is Rob als enige nog in leven. Met zijn 67 jaar is hij inmiddels ouder dan zijn zus mocht geworden. De leeftijd waarop zijn broer overleed is niet ver weg meer. Hierdoor realiseert hij zich des te meer dat hij veel te vroeg afscheid heeft moeten nemen van zijn zus en broer. Rob is inmiddels met pensioen waarin hij meer tijd heeft om te genieten, samen met zijn vrouw, van hun vrijwilligerswerk, hobby’s en gezin. Wat had hij dit graag met zijn zus en broer gedeeld. Wat had hij graag langer met zijn broer samengewerkt in het vrijwilligerswerk waarvoor ze zich beiden inzetten. De lege plek die zijn zus en broer achterlaten is voor hem nog dagelijks voelbaar. 

Met deze actie willen we een bijdrage leveren aan onderzoek naar en behandeling van kanker. Een rotziekte die vele mensen treft en veel verdriet en leed veroorzaakt, bij groot en klein. We willen samen in beweging komen om kanker een halt toe te roepen. Om dit doel te halen is veel geld nodig. Daarom vragen wij onze familie, vrienden, bekenden en alle mensen die, net als wij , een wereld zonder kanker willen, onze actie te steunen. Voor Rob zijn zus en broer is het te laat, maar voor veel anderen misschien nog niet. Help je mee? Door een donatie aan het Daniël den Hoedfonds steun je onderzoek naar kanker. Rob ervaart zelf de spanning die het hem en zijn gezin geeft in de periodes van controle op kanker. Wij willen samen de strijd aangaan zodat er in de toekomst meer genezing mogelijk is. Steun daarom onze actie, geef of fiets met ons mee!